IDEARI

ALLÒ PERSONAL ÉS POLÍTIC

MISSIÓ

La crêperie és un bocí de la Bretanya francesa a Reus.

Un lloc pensat per que tothom hi passi un bon moment gastronòmic sense pretensió, en un ambient relaxat i inclusiu en mig d’un mobiliari de segona ma.

Un restaurant compromès amb el territori i la seva gent.

VISIÓ

Volem que la crêperie sigui un reflexe dels nostres principis personals, que sigui més que un negoci i que s’indentifiqui com un projecte amb valors humans, ètics i mediambientals.

Volem que els productes naturals, de proximitat i de petites empreses ocupin un lloc privilegiat la nostra carta, oferint-vos més alternatives vegetals gustoses, i que les gaudiu.

Volem que vosaltres com a clients estigueu bé a casa nostra, i desitgem que l’equip de la crêperie vingui a treballar feliç i orgullosa de formar-ne part.

VALORS

COMPROMÍS ALIMENTARI I ÈTIC

A la nostra carta apostem majoritàriament per una cuina cada vegada més vegetal, elaborada amb productes frescos de proximitat i de temporada, molts d’ells ecològics.

Així en moltes de les nostres galettes les verdures ocupen un lloc privilegiat. La majoria les comprem fresques i les cuinem nosaltres.

A la nova carta tardor/hivern, hem decidit que no tenia sentit diferenciar els plats vegans delsaltres. Tenim clar que la nostra oferta ha de ser inclusiva.

Per això també hem incorporat al nostre menú infantil una oferta vegetariana i una altra vegana. Feu-li un cop d’ull, a veure què en penseu.

Un gran pas que donem ara en aquesta linea, és que deixem de fer servir mantega salada i la substituim per la seva alternativa vegetal: la margarina salada.

A veure si noteu la diferencia. la Bénédicte que és bretona i ha crescut alimentada amb mantega salada no la nota gaire.

A poc a poc, i gràcies a artesans compromesos amb el territori, hem anat reemplaçant la nostra oferta de begudes “tradicionals” fabricades per grans empreses internacionals.

A dia d’avui tots els refrescos que us oferim són artesanals i elaborats a prop per petites empreses amb ingredients provinents de l’agricultura ecològica, majoritàriament sense sucre afegits. L’aigua que us proposem és filtrada i la servim en ampolles de vidre que netegem després de cada us. D’aquesta manera no generem residus innecessaris.

L’aigua és un bé cada vegada més escàs que hem de cuidar i no malgastar. La maquinaria de filtratge per osmosis té un cost mensual. Per aquesta raó li hem posat un preu simbòlic.

Però si el trobeu massa elevat, demaneu-nos una garrafa o un got d’aigua de l’aixeta, us el servirem encantats i sense cost.

També a la secció de les crêpes (postres), veureu que encara que no ens hem atrevit de moment a treure la nutella, si us proposem substituts locals com la crema de garrofa artesanal La Garrofina o la crema d’avellana de Menja Miques i totes dues son per llepar-se els dits.

Al nostre apartat de vins, apostem cada vegada més per vins ecològics i hem ampliat l’oferta de vins vegans.

COMPROMIS SOCIAL

A la crêperie tenim clar que per treballar bé s’hi ha d’estar a gust i que l’equilibri entre el temps de treball i d’oci s’ha de buscar i garantitzar al màxim.

Per això hem pres mesures en aquest sentit:

Hem implementat un horari de tancament del restaurant que volem es respecti: 16:30 al migdia i 23:30 o 00:00 a la nit.

Fem 40 dies de vacances l’any, i no els 30 que marca la llei.

Sempre tenim tancat el diumenge i el dilluns menys alguna excepció, però a l’estiu tanquem el dissabte a la nit i el diumenge. Fer festa un dissabte a la nit en el nostre ofici no té preu!

COMPROMÍS SOLIDARI I HUMÀ

La Bénédicte és membre fundadora, junt amb la Marta de la botiga Batabat del C/ Galanes, del col·lectiu Comerç Solidari Reus.

És una agrupació d’emprenedores de la ciutat que des del 2017 munten campanyes solidàries.Algunes d’elles van ser a favor d’Open Arms Fund, la Fundació Bara de Reus, l’implementacio de jardins verticals a les façanes dels comerços de la ciutat, Reus Refugi o després dels aiguats de 2019 a l’Alt Camp

Cada any, en el marc del dia internacional contra les violències masclistes, organitzen la Festa Lila, convidant a artistes amigues a participar-hi i sol·licitant sempre la participació ciutadana i dels comerços de la ciutat. Així van aconseguir aportar suport econòmic a entitats com Ana Bella, Helia Dones, Lligam Dona, Veïnes x Veïnes, i Madejas contra la violencia sexista enguany.

A %d bloguers els agrada això: